زمان مطالعه: 9 دقیقه

طراحی داخلی علمی است که نیازمند احاطه کامل بر روانشناسی محیط است و باید علاوه بر فنون طراحی بر ارگونومی، نورپردازی و رنگ شناسی و مصالح شناسی نیز مسلط باشد زیرا که موارد ذکر شده ابزار بیان طراح داخلی هستند. آنچه که طراحی داخلی را از معماری متمایز می‌کند عمر آن است، (عوض کردن طرح داخلی متناسب با روحیه ی ساکنین و یا ایجاد تنوع در زندگی روزانه و … مواردی از این دست هستند).

در ان مقاله از وبسایت ایران اپوکسی در رابطه با طراحی داخلی و انواع آن به گفتگو مینشینیم.

طراحی داخلی فرایندی جهت شکل بخشیدن به فضای داخلی از طریق طراحی کف – سقف و دیوارها است. در واقع طراحی داخلی به فعالیت انسان ها بسیار وابسته است و می‌توانیم آن را به صورت هنر و دانش درک رفتار انسان ها تعریف کنیم.

در واقع طراحی داخلی کاربردی ترین هنری است که وجود دارد زیرا که برخلاف یک نقاش هدف اش خلق اثر هنری نیست که صرفا زیبا باشد یا مانند یک صنعتگر هدفش محصولی کاربردی باشد بلکه می‌تواند ظریف تر باشد؛ فرایندی که از معماری آغاز و به دکوراسیون داخلی ختم می‌شود .

طراحی داخلی اگر که به صورت پیشرفته صورت گیرد دارای چند وجه است که شامل : بسط و وسعت ذهنی، طرح ریزی، ابداع و پیدایش، بررسی و رسیدگی، نگرش عمومی و ارتباط با دارنده و مالک پروژه است.

 

با توجه به تعریف طراحی داخلی و موارد گفته شده، آنچه که طراحان داخلی انجام می دهند بیشتر به فضا داخلی ربط دارد و فعالیت های آنها بیشتر به طراحی و نوسازی فضای داخلی کمک میکند. آنها ظاهر اتاق را عوض کرده و تغییراتی در کارایی اتاق ایجاد می‌کنند. فعالیت های آنان شامل نقاشی کف ساختمان تا چیدمان لوازم تزئینی در داخل است. طراحان داخلی با معماران و پیمانکاران ساختمانی در ارتباط هستند.

طراحی داخلی که به عنوان یک صنعت،یک هنر و یا یک حرفه در جهان امروزی معرفی شده است، ارتباط بسیار نزدیکی با علم معماری دارد.

در واقع نقشه کشی و فرآیند فرم دهی به فضاهای داخلی به وسیله انسان، طراحی داخلی را شکل می‌دهد.

طراحی داخلی طبعاً مرتبط با توسعه وضعیت ظاهری یا بصری یک فضای داخلی نیست چرا که هدف نهایی بهینه سازی استفاده های مورد نظر برای یک محیط ساخته شده می‌باشد.

بهتر است بگوییم میتوانیم از آن به روشی هدایتگر، عملکردی در جهت رسیدن به اهداف مدنظر که همان افزایش بازده کاری، پویایی و بهبود روال زندگی، یاد کنیم.

اما آنچه باعث تفاوت بین یک طراحی داخلی معمولی با طراحی داخلی موفق می‌شود، این است که علاوه بر این موضوع ها باید حتما پاسخگو تغییرات جمعیتی،زاقتصادی و تکنولوژیکی باشد.

Interior design هنر یا پروسه چند بعدی است و میتوان گفت دارای 4 بعد که شامل پیشرفت مفهومی، رابطه و تماس با سرمایه ‌گذاران پروژه، تدبیر و مدیریت و انجام طرح می‌باشد.

بررسی و تاریخچه طراحی داخلی

اگر طراحی داخلی را جزء یک فعالیت انسانی بشمار بیاوریم، می‌توان مدعی شد که دارای پیشینه ای طولانی می‌باشد اما عنوان طراح داخلی که به عنوان یک تخصص می‌باشد اخیرا بیان شده است.

اکثر متخصصان آغاز این صنعت را اوایل قرن بیستم و مطرح شدن دکوراسیون داخلی را جدا از معماری می‌دانند.

 

در دهه ۱۹۴۰ عناوین طراحی داخلی و طراح داخلی توسط افرادی که خدماتی در این عرصه ارائه میدادند، مورد توجه قرار گرفت. پس از جنگ جهانی دوم، در زمان پیشرفت اقتصادی کشورها، مراکزی همچون مدارس، هتل ها، ادارات و فروشگاه‌ها از لحاظ ترکیبات فضایی و ساختاراهمیت زیادی یافتند.

نتیجه معماری پیچیده و پیشرفت جامعه که در اثر توسعه و پیشرفت فرآیندهای صنعتی می‌باشد، صنعت طراحی داخلی است.

آنچه باعث پیشرفت حرفه طراحی داخلی شده است،توجه به رفاه و راحتی کاربر و کاربرد مفید فضا است.

از آنجائیکه در قرن هفدهم، هجدهم و اوایل قرن نوزدهم شاهد دلواپسی ساختمان سازها از جهت دکوراسیون داخلی بوده ایم، صنعتگران و هنرمندان برای تکمیل طرح داخلی ساختمان ها به کمک معماران رفتند.

تکامل طراحی داخلی

پس از گذشت زمان، طراحان داخلی تنها به طراحی با رنگ، پارچه و طراحی مبلمان بسنده نکردند و در سبک های متفاوت و ویژه ای شروع به فعالیت نمودند.
در واقع هر یک از سبک های طراحی داخلی بیانگر مبلمان، رنگ، شکل، آثارهنری و دیگر عناصر است که کنار یکدیگر فعالیت می‌کنند تا باعث ایجاد احساساتی چند بعدی باشد.

یک سبک طراحی داخلی ممکن است بر چند پایه واساس باشد، به طور مثال :

  • بر پایه کشورها باشند مانند سبک مکزیکی
  • بر اساس سازه باشند همچون سبک مدرن
  • بر مبنا و اساس دهه ها باشند مانند سبک دهه 1950

 

طراحان امروزی می‌توانند از غارنشینان درس بیاموزند، باید درباره استانداردهای طراحی، سبک های مختلف طراحی در طول تاریخ و قوانین برای اجرای این استانداردها اطلاعاتی داشته باشند.
طبیعتاً طراحان داخلی باید بر تمایلات امروزی مشرف و مدرن باشند تا بتوانند در زمینه صنعت مطلع بمانند.

طراحی داخلی همچنان به تکامل ادامه می دهد و باید روز به روز تکامل یافته تر شود.

طراح داخلی

طراح داخلی کسی است که به بهره برداری از فضا، طراحی کاربردی و نقشه‌کشی تأکید می‌کند.

طراح داخلی میتواند نقشه یک فضا را رسم کند اما اجازه ندارد موقعیت ها را جابجا کند، مگر اینکه مهندس ساختمان اجازه دهد و تایید کند که این تغییر موقعیت، منجر به بهبود ساختار می‌شود.

 

طراحان داخلی با متخصصان بسیاری از زمینه های دیگر سروکار دارند.
طراحان داخلی با رشته های متفاوتی همچون طراحی دکوراسیون، معماری و غیره آشنایی دارند.
در یک پروژه طراح داخلی نه فقط با یک تیم خود، بلکه با افراد و متخصصان زیادی سروکار دارد که تعدادی از آنها شامل :

  • معماران
  • متخصصین برق
  • لوله کش ها
  • پیمانکاران عمومی
  • چوب کاران
  • سفال پز یا سنگ کار
  • متخصصان کف پوش
  • نقاشان
  • سازندگان مبلمان
  • متخصصان در و پنجره
  • هنرمندان و مجسمه سازان
  • معماران منظر
  • برنامه ریزان شهری و مقامات دولتی
  • متخصصان کنترل آب و هوا

به همین علت، طراحان داخلی موفق زمان بسیاری را صرف شناخت از این رشته ها میکنند تا بدانند هرکدام از آنها چه کاری را و چگونه انجام میدهند.
جالب است بدانید که،طراحان داخلی اغلب با دکوراتورهای داخلی اشتباه گرفته می شوند.
این اشتباه طبیعی است اما تفاوت های مشخصی بین طراحان داخلی و دکوراتور های داخلی وجود دارد.

انواع سبک های دکوراسیون داخلی

آشنایی و داشتن اطلاعاتی پایه درباره سبک های دکوراسیون داخلی ،اولین قدم برای استارت زدن طراحی داخلی است.هرشخصی میتواند با توجه به سلیقه و روحیات خود سبک مدنظر خود را برای دکوراسیون داخلی منزل یا محل کار انتخاب نماید چرا که سبک های متفاوتی مانند مینیمالیسم،مدرن،اسکاندیناوی و … تفاوت های بسیاری با یکدیگر دارند.

ایران اپوکسی در این باره این مطلب را به اشتراک گذاشته است و تعدادی از انواع سبک های دکوراسیون داخلی را مورد بررسی قرار داده است.

دکوراسیون داخلی به سبک مدرن

 

Modernواژه ای لاتین میباشد که میتوانیم معادل فارسی آن را کلماتی همچون تازه یا جدید بدانیم.

میتوانیم با توجه به معادل فارسی کلمه مدرن نتیجه بگیریم که، میتوان هرآنچه اخیرا مد شده باشد را با اسم مدرن استفاده کرد.

مدرن از دیدگاه لغوی یعنی استفاده از ابزار و لوازم تازه اختراع شده که منظور همان مدرن میباشد.

درنتیجه کلمه مدرن بسیار گسترده بوده و در دکوراسیوان داخلی به مکانی با خطوط تمیز و صاف،یک پالت رنگ ساده همراه با وسایلی که با استفاده از موادی همچون فولاد، شیشه و فلز است،گفته میشود.

ویژگی هایی همچون براق،صاف،شفاف،صیقلی مواردی هستند که در این سبک به چشم میخورند.

طراحی مدرن همراه خود یک حس سادگی دارد.

اکثر طراحان بهره گیری از سبک مدرن را در زمینه دکوراسیون داخلی درست نمیدانند و معتقدند که این سبک باعث میشود افراد با مضمون سبک معاصر دچار تضاد شوند و به اشتباه از آن یاد کنند.

دکوراسیون داخلی به سبک مینیمالیسم

 

بهتر است در ابتدا واژه مینیمال یا مینی مال را برای شما بازگو کنیم.کلمه مینیمال واژه‌ای لاتین است. Minimal به معنای حداقل است. مفهوم مینیمالیست در استرالیا بسیار محبوب و پرطرفدار است.

به همین منظور سادگی قسمتی از شهرت مینیمالیست‌ها میباشد.

پرطرفدارترین سبک در بین انواع سبک های دکوراسیون داخلی،سبک مینیمال میباشد.این نوع سبک از سبک مدرن هم ساده تر میباشد. در سبک مینیمالیست،لوازم موجود زرق و برق دار نیستند و پالت‌های خنثی و رنگی بکار رفته شده معمولا خنثی بوده.

بهتر است بگوییم کلمه مینیمال که به معنای سادگی است ،حذف تمام عناصر اضافی از محیط را در پی دارد.در این سبک تقریبا همه چیز در کوراسیون بی‌آلایش است.

بکارگیری از تضاد رنگ ها،یکی دیگر از ویژگی‌های دکوراسیون مینیمال میباشد.سیاه در کنار سفید می‌آید.

برای اینکه فضا بیش از حد خنثی نباشد از این ترکیب متضاد رنگ ها استفاده میشود.

ضمنا،یکی از پرکاربردترین رنگ ها در سبک مینیمال،رنگ سفید میباشد.

سبک اسکاندیناوی

 

در بین تمام سبک های دکوراسیون‌ های داخلی دنیا،بعضی از سبک ها هستند که به صورتی ویژه مورد توجه قرار میگیرند و روز به روز استفاده از آنها افزایش پیدا میکند که یکی از این سبک ها، دکوراسیون به سبک اسکاندیناوی است.

دکوراسیون اسکاندیناوی در ابتدا قرن بیستم بوجود آمد و رشد روز افزونی داشت و به شهرتی چشم گیر رسید که علت این شهرت نیز استفاده از سادگی و کاربردی بودن آن بود.

این سبک دکوراسیون که به مرور زمان در حال پیشرفت بود در پنج کشور نروژ، فنلاند،سوئد، دانمارک و ایسلند شکوفا شد.

سبک اسکاندیناوی بسیار به سبک مینیمال مشابه میباشد و میتوان مدعی شد که سبک مینیمال اکثر ویژگی‌هایش را از سبک اسکاندیناوی مدرن میگیرد.

از جمله ویژگی‌های سبک دکوراسیون اسکاندیناوی :
  • کاشی های میناکاری
  • کفپوش چوبی قطعه ای
  •  پالت تمام رنگی سفید
  •  ترکیب عناصری مانند چوب فشرده،استیل و پلاستیک‌های روشن
  • نورپردازی طبیعی
  •  استفاده از لوازم جانبی کمتر
  • استفاده از مبلمانی مانند یک اثر هنری

سبک بوهمیان

 

سبکی که در آن افراد، خانه را با فرهنگ خود طراحی میکنند،دکوراسیون بوهمیانی یا سبک بوهمیان (Bohemian) میباشد.

این سبک طرفداران فراوانی دارد و جزء محبوب ترین سبک در انواع دکوراسیون داخلی هستند.

سبک بوهمیان برخلاف دیگر سبک های دکوراسیون داخلی،از انواع رنگ ها در طراحی دکوراسیون استفاده کرده و فضایی دلنشین و جذاب را خلق میکند.

سبک کولی وار نام دیگر سبک بوهمی میباشد.

این سبک به معنای نادیده گرفتن عرف‌ها نمیباشد؛بلکه این سبک دقیقا طبق سلیقه شما میباشد و میتواند انواع و اقسام رنگ ها و طرح ها را داشته باشد.

سبک دکوراسیون امروزی

 

دکوراسیون امروزی در معماری به معنای واقعی کلمه همان چیزی است که در حال رخ دادن و وقوع است.

این امر نشان دهنده پویایی این سبک میباشد و باعث میشود ما متوجه شویم که تغییرات وسیع و گسترده‌ای در این محدوده در حال رخ دادن است.

دو سبکی که مشابه یکدیگر هستند و اکثر مواقع به جای یکدیگر استفاده میشوند،سبک مدرن و سبک دکوراسیون امروزی میباشد اما این دو سبک تفاوت هایی با یکدیگر دارند.

تفاوت اساسی سبک مدرن و سبک معاصر:

سبک دکوراسیون معاصر انعطاف پذیر بوده و وابستگی خاصی به سبکی ندارد،سبک مدرن سبکی است که در قرن بیستم آغاز شده و تفسیری از طراحی است.

سبک معاصر در طراحی میتواند خطوط خمیده داشته باشد،سبک مدرن خطوط خمیده ای ندارد.

در سبک دکوراسیون معاصر راحت و بی آلایش بودن فضا حائز اهمیت میباشد و احساس صمیمیت به بیننده منتقل میشود،فضای دکوراسیون مدرن رسمی تر میباشد.

دکوراسیون داخلی به سبک صنعتی

 

سبک دکوراسیون صنعتی منشاء گرفته از سبک‌های دوره انقلاب صنعتی اروپا و خانه‌های شهری قرن های 17 و 18 میلادی اروپا است.

در اکثر دکوراسیون‌های طراحی شده با این سبک،حس ناتمام بودن طرح به بیننده القا میشود.

بطور مثال در سبک صنعتی بهره گیری از چوب و یا آجر در ظاهر دکوراسیون دیده میشود.همچنین استفاده از مبلمان چرم یکی از عناصر جدا ناپذیر این سبک میباشد.

برعکس دیگر سبک های دکوراسیون ،سبک صنعتی در تلاش است تا مصالح ساختمانی را بدون هیچ پوششی در فضای داخلی منزل، در دید بینندگان قرار دهد.

از این نوع سبک دکوراسیون داخلی اغلب برای دیزاین خانه های مدرن،خانه ها و واحدهای آپارتمانی با سقف بلند و فضاهای اداری و تجاری استفاده میشود.

دکوراسیون داخلی سبک سنتی

 

سبک سنتی در معماری داخلی همان طور که از نامش پیداست، مربوط به گذشتگان است.

با اینکه سال ها از زمان پیدایش این سبک گذشته،اما هنوز این سبک به دلیل سادگی و شیوایی در ارسال پیام به بینندگان موفق بوده و توانسته خیل بسیاری از افراد و مشتاقان به خاطرات، گذشته،نوستالژی و سنت را مجذوب خود کند.از این جهت سبک سنتی، تا به امروز سبک موفقی در معماری داخلی بوده است.

طراحی داخلی سنتی مربوط به دوره دکوراسیون کلاسیک اروپایی میباشد.

ویژگی های سبک سنتی :
  • استفاده زیاد از چوب در دکوراسیون
  • دارا بودن انواع مختلفی از بافت ها
  • مبلمانی با پارچه های مخمل و ابریشم
  • استفاده از خطوط منحنی در دکوراسیون
  • انعطاف پذیر بودن سبک

سبک انتقالی

بهتر است در ابتدا با نام این سبک شروع ‌کنیم. نام دکوراسیون انتقالی،ترنزیشنال transitional که معادل فارسی آن به معنی انتقالی است گرفته شده است.

این سبک پلی بین طراحی دکوراسیون سنتی و مدرن میباشد و تعادلی بین این دو سبک بوجود می آورد.

در سبک انتقالی میتوانیم از متریال استفاده شده در سبک مدرن مانند شیشه و استیل استفاده کنیم و در کنار آن‌ها از مبلمان مجلل با پارچه ابریشمی، همچون سبک سنتی، نیز بهره ببریم.

در سبک دکوراسیون انتقالی از پالت رنگی نسبتا خنثی استفاده میشود که ایجاد کننده حس آرامش میباشد و این سبک در عین شیک و براق بودن،محیطی صمیمی و خودمانی را نیز خلق میکند.

 

طراحی دکوراسیون داخلی به سبک فرانسوی

 

مطمئنا هنگامی که شما نامی از فرانسه به گوشتان میخورد،احساساتی عاشقانه در شما منقلب شده و فضایی لوکس و تجملاتی را در ذهن خود مجسم مینمایید.

وجود یک فضای پیچیده همراه با تجملات،ظرافت و زیبایی از ویژگی های بارز سبک فرانسوی در طراحی داخلی میباشد.

ویژگی های اساسی سبک فرانسوی را میتوان به این صورت بیان نمود :
  • هزینه هنگفت و زیاد طراحی داخلی و دکوراسیون
  • انواع گچبری های مجلل و حاشیه های زینتی
  • استفاده از پارچه های ابریشمی و مخملی گل برجسته
  • استفاده از ظروف چینی و کریستال
    استفاده از قاب های حک شده با طلا، نقره و یا برنز،آینه ها و نقاشی ها
  • استفاده بسیار از چوب در دکوراسیون داخلی
  • استفاده از وسایل روشنایی متفاوتی مانند آویزهای کریستالی،آویزهای ساخته شده با شمعدان

سبک دکوراسیون داخلی هالیوودی

 

سبک هالیوود ،نام و ماهیت خود را از دوره شکوفایی سینمای هالیوود گرفته است.

طراحی به سبک هالیوودی تمایل بسیاری به شکوهمندی و لوکس بودن دارد.

برای اینکه بیننده با تماشای فضای طراحی شده در این سبک به یاد سینمای هالیوودی بیافتاد،طراحان با استفاده از عکس بازیگران هالیوودی،دیوارهای تیره،نورپردازی زیاد و استفاده از مبلمان مجلل و آنتیک این فضا را خلق میکنند.

این سبک پرزرق و برق ترین سبک در انواع طراحی دکوراسیون داخلی میباشد،به صورتی که سقفی، برای استفاده از زرق و برق در آن تعریف نشده است و زیاده روی در این سبک بی معنا است.

استفاده از مبلمانی مجلل با استفاده از پارچه های چرم،مخمل، ساتن و عتیقه جات گران بها از ویژگی های بارز این سبک میباشند.

همچنین پالت های رنگی مخصوص،رنگ های خیره کننده ای مانند بنفش و قرمز میباشد.

سبک روستایی در دکوراسیون داخلی

 

لغت روستیک Rustic،لاتین میباشد و در فارسی به معنای روستا ترجمه شده است.روستیک استایل به معنای سبک روستایی میباشد.

این سبک الهام گرفته از دل طبیعت بوده و اکثرا با استفاده از عناصر طبیعی مانند چوب و سنگ ایجاد میشود.

طراحی داخلی با سبک روستایی، فضایی صادقانه و آرام را تداعی میکند.

طراحی سبک دکوراسیون شابی شیک

 

کلمه شابی (Shabby) به معنی کهنه، قدیمی است و شیک (chic) به معنی شیک و برازنده است.

لوسترهای درخشان، پارچه‌های گلدار ظریف،مبلمان روستایی… از ویژگی‌های برجسته سبک شبی شیک (Shabby Chic) هستند.

کنار هم آوردن رنگ های صورتی و سفید، قلاب بافی، چیدن گل های صورتی در دکوراسیون و خلق نمودن فضایی با احساس نرمی و ملایم و ظرافت از ویژگی های این سبک است.

این سبک بیننده را به یاد کاخ های فرانسوی و انگلیسی می اندازد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
Call Now Buttonتماس با ما