مقایسه بتن سخت با کفپوش اپوکسی
کفپوش بتن سخت، پوششی مقرون به صرفه جهت استفاده در سطوح مختلف است. مانند هر ماده دیگری، کف بتنی با معایب خاصی همراه است. در نتیجه نگاه دقیق تر به موضوع، به انتخاب آگاهانه ما کمک خواهد کرد. در مقایسه کفپوش اپوکسی با بتن سخت می بایستی ویژگی های کفپوش بتنی را مدنظر قرار داد.
بیشتر بخوانید مقاله مقایسه بتن سخت با کفپوش اپوکسی : کفپوش اپوکسی
ویژگی های کفپوش بتنی:
- بتن سخت یک پوشش بسیار بادوام است
- برای استفاده در مناطق صنعتی که از ماشین آلات سنگین استفاده می شود مناسب است.
- مواد تشکیل دهنده بتن بسیار ارزان و به راحتی در دسترس هستند.
- پوشش بتن سخت در برابر دمای بالا، باد و آب مقاومت قابل قبولی دارد.
- هزینه نگهداری بسیار کم
- با وجود مزایای بتن سخت، این پوشش برای استفاده در هر فضایی مناسب نیست.
در انتخاب کفپوش بتنی سخت و مقایسه کفپوش اپوکسی با بتن سخت بهتر است این موارد را در نظر بگیرید:
-
سختی بتن سخت:
سختی و مقاومت بتن سخت می تواند یک مزیت باشد. اما در عین حال می توان آن را یک نقطه ضعف نیز دانست. اگر شیشه یا هر ماده ظریف دیگری روی سطح بتن بیفتد آسیب می بیند. در نتیجه پوشش مناسبی برای استفاده در فضاهایی مانند آشپزخانه نیست. همچنین این روکش برای ایستادن یا نشستن طولانی مدت مناسب نیست. بنابراین فضاهایی با کف بتنی سخت برای استفاده دائمی کودکان یا افراد مسن توصیه نمی شود.
-
خواص عایق کفپوش:
یکی دیگر از اشکالات بتن سخت، خاصیت عایق کم آن است. این بدان معنی است که در یک صبح سرد زمستانی سطح زمین برای تماس با بدن خیلی سرد است. مگر اینکه سیستم گرمایش مناسب در کف نصب شده باشد.
-
نفوذپذیری:
اگر بتن به طور کامل آب بندی نشده باشد، رطوبت به راحتی به داخل بتن نفوذ می کند. دمای سرد بتن نیز می تواند باعث ایجاد رطوبت در شرایط محیطی مرطوب شود.
-
لیز خوردن:
هنگامی که بتن صیقلی یا خیس می شود، به سطحی لغزنده منجر می شود. به خصوص زمانی که سطح آن مرطوب است. در نتیجه پوشش بتنی در فضاهای پر رفت و آمد به خصوص در حمام یا آشپزخانه بسیار نامناسب است.
از دیگر مواردی که می توان به آن اشاره کرد:
- مقاومت کششی بتن سخت شده نسبت به سایر مصالح نسبتاً کم است. وزن بتن نسبت به مقاومت و سختی آن زیاد است.
- بتن ممکن است حاوی نمک های محلول باشد که وجود آنها منجر به جمع شدن پوشش می شود.
- در نتیجه برای بهبود خواص بتن بهتر است از سایر پوشش های اضافی استفاده شود.
-
بهبود خواص بتن:
انتخاب پوششی که سخت و عایق باشد و مقاومت بالایی داشته باشد بسیار حساس است. تقریباً هر نوع کفپوشی معایبی دارد. اما باید در نظر داشت که مزایای یک روکش بیشتر از معایب آن است.
ویژگی های کفپوش اپوکسی:
- کفپوش اپوکسی یک پوشش یکنواخت است و به سطوح بتنی رنگ و زیبایی می بخشد.
- کفپوش اپوکسی در طیف وسیعی از رنگ ها و طرح ها موجود است. همچنین می توانید با افزودن پوسته ها و براده های رنگی ظاهر این پوشش را سفارشی کنید تا ظاهری زیبا برای سطح خود ایجاد کنید.
- کفپوش اپوکسی در برابر رطوبت، لکه، روغن و ترک مقاوم است.
- این پوشش در برابر مواد شیمیایی و مواد خورنده بسیار مقاوم است.
- کفپوش اپوکسی انتخابی مناسب و بادوام برای پوشش کف بتنی پارکینگ ها می باشد.
- در یک پارکینگ با ترافیک سنگین که حتی رینگ های داغ ماشین می تواند به سطح آن آسیب برساند، کفپوش اپوکسی می تواند آسیب های ناشی از این ترافیک سنگین را تحمل کند.
- لازم به ذکر است که کفپوش اپوکسی در برابر پوسته شدن، ترک خوردن و لکه شدن مقاوم است.
- در دراز مدت در هزینه های نظافت و نگهداری این سطوح صرفه جویی می شود.
بیشتر بخوانید مقاله مقایسه بتن سخت با کفپوش اپوکسی : قیمت کفپوش سه بعدی در منزل
نقاط قوت اپوکسی:
-
مقاومت در برابر اشعه V
اصولاً بتن سخت صنعتی قابلیت اجرا در محیطهای باز، در معرض تابش نور خورشید و شرایط جوی مختلف را دارا است، در حالیکه اپوکسیها فاقد این خصوصیت هستند.
-
اجرا بر بستر مرطوب
رویههای اپوکسی را نمیتوان بر بستر مرطوب اجرا نمود. بلکه باید قبل از اجرای آن سطح بستر را کاملاً خشک باشد تا شرایط چسبندگی بین لایه اپوکسی و بستر زیرین فراهم شود. به این منظور حداقل باید28 روز از عمر بتن اصلی سپری شده باشد تا بتوان یک لایه اپوکسی را روی آن اعمال نمود. حساسیت بتن سخت صنعتی در مورد این مسأله بسیار کمتر است.
-
مقاومت فشاری
مقاومت فشاری رویههای آرملات بین 100 تا 200 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع از رویههای اپوکسی بالاتر است.
-
حساسیت در برابر از دست دادن ظاهر اولیه
رویههای اپوکسی اگرچه ممکن است بارناشی از تردد چرخهای سنگین و یا غلطیدن و کشیدهشدن اجسام سنگین را تحمل نمایند ولی با ایجاد تغییرات ظاهری بر بستر آنها ممکن است این احساس را بوجود آورند که از حیز انتفاع ساقط شدهاند. اما روکشهای آرملات در اینگونه موارد دارای حساسیت کمتری هستند تغییر شکل و ظاهر سطح آنها چندان به چشم نمیآید
-
قابلیت اشتعال
یکی از نقاط ضعف اپوکسی قابلیت اشتعال آن است. اما کفپوش آرملات در برابر حرارت و اشتعال مقاومت بسیار بالاتری دارد
-
هزینه
هزینه اجرای یک لایه اپوکسی به ضخامت 1 میلیمتر اندکی بیش از دو برابر یک لایه بتن سخت صنعتی به ضخامت 1 سانتیمتر میباشد. این در حالی است که اگر فرض کنیم در بسیاری از پروژهها نیاز به ضخامت بین 1 تا 4 میلیمتر اپوکسی میباشد، نسبت این هزینهها به عددی بین 2 تا 5 برابر افزایش مییابد.
-
مقاومت سایشی
به تجربه ثابت شده است که در محیطهای صنعتی که در آنها چرخهای سنگین تردد مینمایند و در معرض سایش زیادی قرار دارند روکشهای بتن سخت صنعتی کارکرد بهتری نسبت به روکش اپوکسی دارند. به طور کلی کاربرد روکشهای اپوکسی که ظاهری زیبا و لطیف دارند (و البته در عین حال ممکن است خصوصیات مکانیکی بالایی نیز داشته باشند) با محیطهای خشن صنعتی سازگاری زیادی ندارد.
-
بهره برداری و نگهداری
روکشهای اپوکسی نیاز به مراقبت و نگهداری جدی و دقیق دارند. عملیات نظافت آنها باید به طور مرتب انجام شود و نقاط آسیب دیده در اسرع وقت ترمیم گردند. با توجه به آنکه در کشور ما هنوز فرهنگ استفاده و بهرهبرداری از کفپوشها عمومیت نیافته و بسیاری از مدیران از اهمیت آن غفلت میورزند میتوان گفت در مواردی که مسأله «نگهداری و مراقبت» از اهمیت اساسی برخوردار باشد میتوان به جای اپوکسی روکش بتن سخت صنعتی را توصیه نمود که در مجموع حساسیت کمتری در این زمینه دارد.
-
شرایط محیطی زمان بهرهبرداری
یکی از نقاط ضعف روکشهای اپوکسی آن است که در ساختگاههایی که در حین فرایند تولید با دماهای بالاتر از50-60 درجه سرو کار داریم، رویه اپوکسی با توجه به جنس و ماهیت مصالح آن، شروع به نرمشدن و ذوب شدن میکند و لذا دارای یک نقطه ضعف اساسی نسبت به بتن سخت صنعتی در این مورد است.
اجرای کفپوش اپوکسی بر روی سطح بتنی:
با اجرای کفپوش اپوکسی بر روی سطوح بتنی، می توان خواص این پوشش بتنی را بیش از پیش بهبود بخشید.
بیشتر بخوانید مقاله مقایسه بتن سخت با کفپوش اپوکسی : قیمت کفپوش اپوکسی اصفهان